tiistai 13. huhtikuuta 2010

Tältä siis tuntuu, kun on tavannut legendan

Sain nimittäin aikaisemmin päivällä kunnian haastatella tenorisaksofonisti ja säveltäjä Benny Golsonia UMOn toimistolla Katajanokalla. 81-vuotiaana Golson on yksi niitä harvoja yhä elossa olevia ja aktiivisesti työskenteleviä 1950-60 -lukujen jazzin merkkihenkilöitä. Ikävä tosiasiahan on, etteivät viimeisetkään tämän merkittävän aikakauden tekijöistä tule kovin kauaa enää keskuudessamme viihtymään. Senkin takia oli erityisen hienoa saada tavata Golsonin kaliiperia oleva muusikko, joka on ollut mukana muovaamassa jazzista sitä musiikkia, jota itsekin rakastan.

Luulin itseasiassa osallistuvani lehdistötilaisuuteen, jossa kysymysvuoroista olisi kilpailemassa vähintään puolenkymmentä toimittajaa. Lopulta kävikin ilmi, että minun lisäkseni Golsonia oli tenttaamassa ainoastaan Jazzrytmien Matti Laipio. Tämä oli tietenkin hieno homma, vaikka en ollutkaan lainkaan valmistautunut varsinaiseen haastattelutilanteeseen. 20 minuutin ajan saksofonisti vastaili kysymyksiimme ja korostaakseni epäammattimaisuuttani pyysin haastattelun lopuksi Golsonia vielä signeeraamaan CD-levyn kansilehtisen. Kyseessä oli Art Blakey & The Jazz Messengersin Moanin', jolla saksofonisti soittaa ja jonka kuudesta kappaleesta peräti neljä on peräisin hänen kynästään. Jos levy ei ole ennestään tuttu, kannattaa siihen ehdottomasti tutustua.

Ylihuomenna, joka on siis torstai 15.4.2010, onkin sitten vuorossa Golsonin ja UMOn konsertti Savoy-teatterissa. Lippuja on viime kuulemani mukaan edelleen saatavilla, joten suosittelen lämpimästi paikalle saapumista. Lippuja saa täältä. Konsertista ja haastattelusta voi sitten lukea lisää seuraavasta Synkoopin numerosta, joka ilmestyy joskus touko-kesäkuun paikkeilla.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä meininki.

JohannaL kirjoitti...

Moro Ami! Pakko mainita, että meillä oli kyllä paikalla MTV3, YLE, STT, Bassoradio, kuvaajat STT:ltä ja Hesarilta... ja Uusitorppa teki Hesariin juttunsa ennakkoon. Sulle ja Jazzrytmeille oli annettu vain pieni blokki. Joten julkisuusrumbaa oli aika kovasti :) Eli vähän erheellisesti asian näit, mut ei se mitään :) Terv. Johanna / UMO

Ami kirjoitti...

Moi Johanna! Ja hauskaa, että löysit myös blogini! Olin toki tietoinen, että Golsonia oli haastateltu ennakkoon ja juttuja tehty telkkariin jne. Kirjoitin nimenomaan siitä pienestä blokista, jonka meille annoitte ja kuinka olin odottanut siinä nimenomaisessa tilaisuudessa olevan paikalla useampia toimittajia. Ei suinkaan ollut tarkoitus antaa kuvaa, että Golson ei olisi muita medioita, kuin Synkooppia ja Jazzrytmejä kiinnostanut. Sehän olisi vallan absurdia!

JohannaL kirjoitti...

Juu. Maiju vinkkasi blogistasi niin kävin heti yritysvakoilemassa. Ps. sun jutut on tosi hyviä! Luin juuri. Niissä on ajatusta ja punaista lankaa mukana + kolmoisyhdys sana virheet puuttuvat ;)

Ami kirjoitti...

Kiitos! Hauska kuulla, että tykkäsit jutuista. Ja kyllä, otan yhdyssana-asiat vakavasti ;)