perjantai 18. kesäkuuta 2010

Super Janne

Kerroin jokin aika sitten aikeistani perehtyä kotimaiseen rap-musiikkiin, joka on pitkään ollut minulle melko hämärää aluetta. Kiinnostus nimenomaan suomenkieliseen räppiin heräsi Jätkäjätkien uuden levyn myötä, mutta se oli lopulta Kemmuru, joka teki suurimman vaikutuksen. Tykästyin Aksimin, Jodarokin ja J-Lainin rehellisen suomalaiseen, vaan ei junttimaiseen meininkiin niin, ettei vähään aikaan oikein muuta tullut kuunneltuakaan. Näin siis uusien rap-artistien bongailu jäi myös hetkeksi telakalle.

Nyt huomioni on kuitenkin kaapannut Kemmurunkin levyillä vieraillut Super Janne, jonka uusi albumi Munkkisaari julkaistaan 23.6.2010. Janne Vakkilaisena siviilielämässään tunnettu räppäri/tuottaja suosii ainakin sinkkubiisinsä 'Kaikki muuttuu' perusteella taustoissaan letkeää ja orgaanista, 1970-luvun suuntaan nyökkäilevää soundia. Super Jannen riimittely kuulostaa mukavan sulavalta ja lisäbonuksena hänellä on vielä varsin sielukas lauluääni.



Tästähän voisi helposti kehkeytyä uusi suosikki! Ja jos Super Janne teki vaikutuksen sinuunkin, niin ensi keskiviikkona olisi mahdollisuus nähdä artisti lavalla levyjulkkarikeikalla Club YK:ssa.

2 kommenttia:

heikki kirjoitti...

ihan ok, mistä tuo tausta on sämplätty.

sukua tiibolle?

Ami kirjoitti...

En osaa sanoa mistä on sämplätty, vai onko edes sämplätty. Voihan se olla ihan originaalikin..

Ja Janne on Tiibon poika.