maanantai 16. elokuuta 2010

Flow-lauantai ja -sunnuntai - in colour!

En eilen ehtinyt koneelle, joten tässä lauantain ja sunnuntain tunnelmia samassa paketissa. Lauantain kohokohdiksi kiipivät festivaalin jazztarjonnan tyylillä avannut Timo Lassy Orchestra feat. José James, psykedeelisellä basaaripaukkeellaan teltan villinnyt Omar Souleyman ja tietty melkoiset bileet päälavalla pystyttänyt M.I.A. Major Lazer oli kuulemma myös todella kova. Harmi, että se meni tällä kertaa täysin ohi.

Festivaalin päätöspäivä lähti käyntiin Kemmurun tahdissa, eli toisin sanoen Dinosauruxia tuli missattua - 14.10 oli yksinkertaisesti liian aikainen ajankohta, ainakin minulle. Siitä päivä eteni mukavasti Ricky-Tick Big Bandin, Ballaké Sissokon, Konono N°1:n ja RotFrontin parissa. Vaikka Flow-sunnuntaita varjosti hieman pääesiintyjä Jónsin viime hetken peruutus, luulen ettei kovinkaan moni joutunut poistumaan paikalta pettyneenä. Päälavan viimeisen esiintymisajan perineen The xx:n tummanpuhuva ja minimalistinen indiepop sopi nimittäin Suvilahden pimenneeseen kesäiltaan lähes täydellisesti.

Flow on nyt tältä vuodelta ohi, mutta mikäli olitte sunnuntaina paikalla, säilyttäkää lippunne tai rannekkeenne! Festivaalin sivuilla on nimittäin ilmoitettu, että Flow’n kävijöitä pyydetään säilyttämään sunnuntain sisältävä pääsylippunsa tai todiste sen ostosta, sillä Flow suunnittelee asiaan liittyvää “syysyllätystä”.

Hmmm. Pistää miettimään. Sunnuntain pääesiintyjä Jónsi peruutti äkillisesti ja sunnuntaille lipun ostaneille on luvassa syksymmällä pikku yllätys. Uskaltaisikohan tässä laskea 1+1?



















4 kommenttia:

Aida kirjoitti...

Mua niiiiiin harmittaa etten päässy lauantaina! Olisin halunnu niiiin paljon nähdä Omarin! Millanen se oli? Vai saadaanks se lukea seuraavasta Synkoopista? :)

Ami kirjoitti...

No saatte tottakai, mutta kai mä voin tässä vähän etukäteenkin paljastaa. Omar bändeineen oli kyllä täyttä rautaa. Niillä oli rumpukone hajonnut, joten paikalle oli hälytetty ilmeisen lyhyellä varoitusajalla K-X-P:n rumpali Tomi Leppänen. Muutama minuutti ennen keikkaa sille vielä opetettiin komppeja siinä, mutta kun keikka pääsi vauhtiin niin ei paljon rumpukoneen perään kyllä haikailtu. Basaarimölyä, psykedeelistä syntikkasoundia ja tukeva jumputusbiitti. Toimii!

Maiski / Nuotin vierestä kirjoitti...

Jee, hienoja kuvia ja tunnelmia Suvilahdesta. Bändit oli hyviä ja oli kyllä hienoa nähdä, että visuaaliseen puoleen oli panostettu paljon.

Nyymi kirjoitti...

Mukavia kuvia. Ehkä uskaltaisi syysyllätystäkin kalkuloida, mutta täytyy muistaa että myös 7 - 5 = 2.