keskiviikko 20. tammikuuta 2010

Ilta sinisten sävelten seurassa

Art Blakey, Kenny Burrell, Ron Carter, Walter Davis Jr., Jack DeJohnette, Curtis Fuller, Johnny Griffin, Herbie Hancock, Joe Henderson, Freddie Hubbard, Bobby Hutcherson, Stanley Jordan, Charles Lloyd, James Newton, Cecil McBee, Jackie McLean, Michel Petrucciani, Woody Shaw, Jimmy Smith, Grady Tate, Cecil Taylor, Stanley Turrentine, McCoy Tyner, Grover Washington Jr., Tony Williams ja Reggie Workman. Lähtisitkö sinä keikalle, jonka esiintyjäkaarti on lueteltu yllä? Jos vastasit kieltävästi, luet luultavasti väärää blogia.

Kyseessä oli Blue Note -levy-yhtiön uuden tulemisen kunniaksi New Yorkissa 22.2.1985 järjestetty juhlakonsertti, jossa esiintyi merkittävä otos modernin jazzin suurmiehiä, sekä tuolloin vasta uransa alkutaipaleella olevia tulevaisuuden lupauksia. Konsertti tosiaan oli ja meni jo 25 vuotta sitten, mutta meidän aikamatkailurajoitteisten iloksi se on saatavilla myös DVD:llä, joka kantaa nimeä One Night With Blue Note. Tilasin omani amazon.co.uk:sta seitsemällä punnalla.

Muutamista äänen ja kuvan synkronointiin liittyvistä ongelmista huolimatta DVD oli erinomainen ostos. One Night With Blue Note sisältää 14 kappaletta, joka vastaa ajallisesti noin kahta tuntia mahtavaa musiikkia. Kun jazzlegenda toisensa jälkeen astelee lavalle ei pitkästymisestä ole pelkoa. Konsertin huippuhetkinä jäivät mieleen Freddie Hubbardin ilmeikkäät soolot 'Cantaloupe Island'- ja 'Moanin'-klassikoissa, Jackie McLeanin ja McCoy Tynerin energinen 'Appointment In Ghana' sekä Stanley Turrentinen, Jimmy Smithin ja Kenny Burrellin rankasti svengaava 'The Jumpin' Blues'. Suosittelen.


Ei kommentteja: